nazad

Spoljni zid - Ukupna debljina spoljnog zida je 18 cm.

 

Montaža se odvija tako što se u drvenu ramovsku konstrukciju postavlja termička izolacija debljine 10 cm, parna brana (PVC) folija sa unutrašnje i difuziona folija (tyvek) sa spoljne strane, a zatim se postavljaju OSB 1,1 cm i sa spoljne i sa unutrašnje strane. Sa unutrašnje strane se završno postavljaju gips-kartonske ploče debljine 12,5 mm (Knauf ili Rigips).

Na kraju se završno sa spoljne strane radi demit fasada, postavljanjem 5 cm Stiropor-a, zatim lepak-mrežica i Bavalit završno.

Po zahtevu Investitora mogu se umesto OSB ploča postaviti, iveričaste, vodo-otporna šper ploča, iveričasta ploča sa cementnim vezivom i dr, a takodje i debljina i vrsta izolacije u panelu i na fasadi se može menjati.

Unutrašnji (pregradni) zid - Ukupna debljina unutrašnjeg zida je 12.5 cm.

Unutrašnji zidovi su od drvenih ramova ispunjenih termičkom izolacijom 10 cm-mineralnom vunom, pa obostrano obloženi OSB pločama 1 cm i završno obloženi gips-kartonskim pločama (Knauf ili Rigips). U mokrim čvorovima (kupatilo, wc, i sl.) zidovi su sa unutrašnje strane obloženi vodootpornim gips-karton pločama.

Spoljna stolarija je u standardnoj isporuci drvena, sa termopanskim staklom i okretno-nagibnim okovom, završno  obrađena i zaštićena Sadolin-om u dva premaza. Opciono se može ugovoriti plastična, aluminijumska, drvo-aluminijumska stolarija, kao i roletne, u formi po zelji Investitora (lučni prozori, vrata sa nadsvetlarnikom i sl.).

Unutrašnja stolarija je prema projektu sa bravama, bez kvaka i neofarbana. Opciono, zaštita drvene stolarije može biti po želji Investitora.